Fri frakt over 1000 NOK & 30 dagers fri retur
Svensk design og kvalitet
Vurdering på 4,6 og 580 000+ anmeldelser
Søk etter kategori, produkt, aktivitet..
Cart icon
Dame
Herre
Tilbehør
Guider
Tilbud
image

Hva du skal ha på deg når du skal på tur i sommer

Gjør deg klar til eventyr i i varmen

Før du skal ut og gå eller klatre en varm sommerdag, bør du lese våre tips om hva du må tenke på når du velger utstyr, slik at du virkelig kan nyte de utsøkte omgivelsene naturen byr på, samtidig som du du er trygg og komfortabel.

image

Optimalt turantrekk

Ta en titt på utstyret vi tror vil gjøre sommerdagen din herlig, uansett hvilken aktivitet du skal begi deg ut på!

icon-checkmark.svg  Caps - en caps er en god beskyttelse mot heteslag og solforbrenning, samtidig som den holder sola unna øynene.

icon-checkmark.svg  Halsvarmer - om sommeren kan en halsvarmer beskytte mot solforbrenning og bidra til å avkjøle deg ved å lede fuktighet bort fra hals og nakke. Vi anbefaler å velge en lysere farge.

icon-checkmark.svg  Tynn topp - en langermet, kort genser kan beskytte huden mot solforbrenning og skrammer, i tillegg til uønsket selskap som eksempelvis flått.En lett, løstsittende t-skjorte er også et komfortabelt valg.

icon-checkmark.svg  Lett regntøy - ta med et lett regnsett i ryggekken, så er du forberedt på væromslag!

icon-checkmark.svg  Bukse, shorts eller zip-off - vanlige bikser beskytter bena dine, mens shorts bidrar til å holde kroppstemperaturen lavere. Se på våre zip-off-bukser - der har du to bukser i én!

icon-checkmark.svg  Bambusundertøy - kombiner antrekker med undertøy av det fuktavledende materialet bambus, så har du det behagelig under enhver aktivitet i varmen.

icon-checkmark.svg  Sokker - velg sokker som tørker raskt og har stor fuktavledende evne. Bomullssokker anbefales ikke på varme dager. Og det er viktig at sokkene har riktig størrelse for å unngå gnagsår. 

icon-checkmark.svg  Fottøy - gnagsår er ensbetydende med dårlige minner, så komfortable sko er den beste investeringen for fremtidige eventyr. Velg et par som er behagelige og vanntettte, i tilfelle en uventet regnskyll.

Vi ba våre influensere veilede deg

— Hvilket plagg er absolutt uunnværlig når du skal ut på oppdagelsesferd en glohet dag? —

image

Jenny

@nocturnals_animals

"Vær forberedt på varme dager med fotturer! Jeg elsker Breeze Tee 2.0 fordi den er lett og pustende. Adrenaline Outdoor Shorts gir en ny hudeffekt takket være deres elastisitet, jeg er fri i bevegelsene mine, de er veldig behagelige og puster. Det beste antrekket for sommerturer."

image

Estelle

@somewherewithestelle

"Jeg elsker denne toppen (Sheep Sweater og også Vagabond Tee-t-skjorten) fordi den er supermyk, lett og pustende! Den tørker også superfort, noe som er nyttig etter en lang dag med fotturer midt på sommeren! Shortsen (Daybreak Shorts in Black and Olive Night) er super stretchy, de klemmer seg rundt kurvene og komprimerer ikke! Etter en dag med vandring beveger ikke shortsen seg (de glir ikke opp og det er superviktig fordi det hjelper å ikke føle "irritasjon" av bevegelsene)! Stoffet er slitesterkt, jeg kan sitte på gulvet uten frykt for å skade det. Materialet er pustende og tørker raskt.

image

Sergio Luna

@viajarandroll

“For et eventyr i varmt vær bruker jeg alltid klær som puster veldig godt, er kjølige og tørker raskt som Adapt Tee. Jeg bruker også en caps for å beskytte hodet og øynene mot direkte sollys.”

Turfarer om sommeren

Fotturer i ulendt terreng en varm sommerdag kan være både utrolig morsomt og farlig på en og samme gang hvis du ikke er på vakt. Du må være oppmerksom på solvarmen, kjenne til tegnene på dehydrering og vite hvordan du skal håndtere situasjoner som kan oppstå på tur i varmen.

image

Solforbrenning

icon-checkmark.svg  Ha på deg tynne og lette klær
icon-checkmark.svg  Bruk solkrem og fultighetskrem som lindrer huden
icon-checkmark.svg  Sørg for å drikke mye vann

Blir du solbrent når du er aktiv utendørs, er du garantert en ubehagelig opplevelse. For å unngå å bli solbrent, bør du ha på deg tynne og lette klær som dekker, og ikke glem solkremen. Smør deg godt med solkrem et drøyt kvarter før du legger i vei for å få best mulig effekt. Gjenta påføringen på utsatte steder som ansikt, ører, ben og armer annenhver time, eller oftere hvis du svetter mye. Behandle solforbrenning og ubehag ved å trekke deg unna solen snarest mulig, bruke en lindrende fuktighetskrem, ta en sval dusj og drikke ekstra mye vann. Ta deg tid til å la huden heles, og vær ekstra påpasselig med å behandle forbrente områder.

Dehydrering

icon-checkmark.svg  Tidlige tegn omfatter utmattelse & munntørrhet
icon-checkmark.svg  Drikk 0,5 l/time i små slurker & spis salte snacks
icon-checkmark.svg  Sørg for hunden din også har vann å drikke!

Forebygg dehydrering ved å drikke tilstrekkelige mengder vann når du er utendørs. Ta sikte på minst 0,5 l vann per time under mindre intensive aktiviteter, og øk væskemengden hvis du øker aktivitetsnivået eller temperaturen stiger. Ikke glem dine firbente venner! Ta med deg ekstra vann hvis du er på tur med en firbent venn. Tegnene til dehydrering likner tegnene til overhydrering - eksempelvis hodepine, kramper og kvalme, og tidlige tegn er munntørrhet og utmattelse. Ha alltid vann tilgjengelig, men ikke drikk for mye av gangen, og ta kun små slurker. Det er også en god idé å ha med seg salte snacks i tilfelle du må utlikne kroppens elektrolyttbalanse. Våre ryggsekker har drikkebeholdere og er perfekte for å foebygge dehydrering når du er ute på eventyr. Du kan også se vår veiledning for å rense vann her

image
image

Heteslag

icon-checkmark.svg  Tegnene er forvirring, kvalme og svimmelhet
icon-checkmark.svg  Unngå å gå når solen står på sitt høyeste, og bruk caps som beskyttelse mot solen
icon-checkmark.svg  Vann! Drikk det og bruk det til å avkjøle huden

Tegn til heteslag er intens hodepine, kvalme, forvirring, høy kroppstemperatur og svimmelhet, som oppstår hvis du blir ekstremt overopphetet. Det er viktig å få personen det gjelder (eller deg selv) til et svalt og skyggefullt sted. Vann kjøler ned huden rfaskt, så hvis du har ekstra vann i nærheten, kan det bidra til å få ned temperaturen ved å legge en våt klut på pannen eller en våt halsvarmer rundt halsen. Å ta en dukkert i en innsjø eller elv i nærheten er også en ypperlig løsning for å avkjøle kroppen raskt. Og husk å drikke vann så snart de akutte symptomene har avtatt. Heteslag kan forveksles med heteutmattelse. Symptomene er like, men ikke like kraftige. Ved å behandle heteutmattelse, kan man forebygge heteslag. Unngå å gå tur i timene med mest intenst solskinn, og bruk caps for å beskytte hodet og øynene mot direkte solskinn.

Mygg & flått

icon-checkmark.svg  Bruk lette, tynne og langermede plagg for å beskytte eksponerte deler av kroppen
icon-checkmark.svg  Bruk milde og miljøvennlige insektmidler
icon-checkmark.svg  Se over kroppen din hver gang du har vært ute på tur

Mygg og andre insekter kan lett legge en demper på turgleden. Hold dem unna ved å ha på deg lysere farger, ettersom mørke og sterke farger lettere tiltrekker seg disse ubehagelige små skapningene. Det er også lurt å tildekke ankler, føtter og nakke/hals. Ved å bruke langermede (men lette, og med pusteevne) skjorter og langbukser kan du holde de små insektene unna den blottlagte huden din. Det er selvfølgelig også en god løsning å bruke insektmidler. Det er viktig å bruke et insektmiddel som er skånsomt både mot huden og naturen. Unngå om mulig være ute når de er som mest aktive - ved solnedgang og soloppgang. Det er viktig å kontrollere om du er blitt angrepet av flått etter en dag ute, fjern dem så snart som mulig dersom de har funnet et nytt hjem på deg.

image

Viktig å tenke på når man kler seg for sommereventyr

Klær av bomull

Bomull absorberer fukt. På varme dager kan restfukten i stoffet bidra til å avkjøle deg, men på kalde dager kan våt bomull få deg til å fryse. Tenk på dette når du sommerturantrekket ditt.

Klær av syntetiske materialer

Syntetiske tekstiler er lette og har god pusteevne. Polyester har har fantastiske fuktavledende egenskaper. Det fjerner effektivt fuktigheten fra kroppen din, slik at den fordamper.

Klær av ull

Ullklær er ofte forbundet med vinterbruk, men i tillegg til å holde deg varm, gjør de også at fukt fordamper effektivt, slik at du avkjøles hvis du er varm.

Fargevalg

Lyse farger reflekterer stolstrålene, mens mørke fareger absorberer dem og fungerer som er ekstra varmelag. Så ved å velge et plagg i lys farge, holder du deg mer avkjølt. Vi anbefaler å velge et hvitt, mellombrunt eller lys pastellfarget plagg.

Ventilasjonsmuligheter

Velg klær med integrerte ventilasjonsglidelåser, så kan du bestemme når du vil ha mer luftgjennomstrømming for å kjøle deg ned. Løstsittende klær bidrar også til å holde kroppstemperaturen nede, og bukser med glidelås gjør det lett å skifte fra langbukse til shorts.

De beste turbuksene til eventyr i varmt vær

Det er ikke alltid lett å vite hva man skal ha på seg på tur når det er varmt, spesielt ikke hvis du bor på steder der været kan være ekstra uforutsigbart. Vi har tips til alle typer fotturer i varmen!

image

Shorts

Til de virkelig hete dagene da du verken er redd for insekter eller kratt, er shorts det perfekte valget å ha på seg. Våre turshorts er slitesterke og multifunksjonelle. Og visste du dette? Noen av shortsene våre kan også brukes til bading!

Dameshorts    Herreshorts

image

Zip-off bukser

Hvis du er usikker på hva slags vær eller terreng du kan støte på, kan du velge bukser med glidelås. Hvis du fryser eller går tett innpå skarpe busjer, kar du la de avtakbare bena sitte på, og blir du varm, er det bare å åpne glidelåsen og ta dem av! Våre bukser med glidelås har de samme praktiske funksjonene som våre vanlige turbukser.

Zip-off bukser til kvinner    Zip-off bukser til herrer

image

Tynne turbukser

Vi har et stort utvalg tynnere bukser som egner seg til fotturer. De er selvfølgelig svært fleksible og lette, men har i tillegg funksjoner som ekstra lommer og er vannbestandige. Perfekte til de intense fotturene når du vil beskytte bena!

image

Turbukser med ventilasjon

Vi tilbyr mangve bukser med fantastiske ventilasjonsmuligheter. Ventilasjonsglidelåsene gir fri luftgjennomstrømming når du trenger det som mest. Det er bare å trekke ned glidelåsene hvis du er varm!

image

Tips ved uventet regn!

Sommeren er fantastisk, men iblant kan den være litt uforutsigbar, og været kan skifte fra solskinn til styrtregn i løpet av minutter. Vær forberedt på alt med vår pakkbare, lette Typhoon Jakke og Bukse, som også er lette å ta på. Den lange glidelåsen nederst på buksebena gjør den lett å trekke på seg hvis det begynner å regne. Når solen er tilbake, er det bare å brette den sammen i den integrerte lommen og legge den i ryggsekken. Den tar praktisk talt ingen plass!

Skaff deg Typhoon-settet

×