Søk etter kategori, produkt, aktivitet..
Gaveguide

Hold varmen med
isolerte klær

Uansett hvilken aktivitet du bedriver med - det å holde seg varm er like viktig som det å være komfortabel eller ha det gøy! Faktisk gjelder det personlig sikkerhet. Les videre for verdifull innsikt inn i evnen isolasjon har til å gjøre livet ditt bedre når været er som strammest!

Dun kontra syntetisk

Ulike aktiviteter og værforhold krever ulike typer isolasjon. Både syntetisk og dunfyll har fordeler og ulemper som det er verdt å lære mer om før du bestemmer deg for hva du skal ha på deg på ditt neste eventyr.

Dunisolasjon

Dun er ikke det samme som fjær. Det er et materiale fra underpelsen til fugler, et naturlig materiale med fantastisk varmende og ventilerende egenskaper. Under produksjonsfasen formes dunene til klynger som både holder den varme luften fanget samtidig som de lar luft passere gjennom for å unngå at du overoppheter. Dunklær er også «lette som fjær» og holder deg fleksibel og komfortabel hele dagen lang. Dunklær er optimalt for tørre forhold, hvor en nedside er at det bruker lengre tid på å tørke og er ikke så resistent mot fuktighet. De varmende egenskapene til dunklær beskrives ofte etter fylleevnen.

Sjekk ut dunplaggene våre ›

Syntetisk isolasjon

Syntetisk isolasjon består av syntetiske fibre som er formet på lignende vis som klyngene i dunklær. Dette betyr at syntetisk isolasjon virker på lignende måter som dunfjær ved å holde varmen tett innpå kroppen. Klær laget av syntetiske materialer føles noen ganger litt tyngre på kroppen enn dunplagg, men er mye mer resistent mot fuktighet enn dun - og tørker også raskere. 50-100 g/m² er vanligvis nok isolasjon for mellomlagsplagg, mens 100-200 g/m² bør holde deg varm selv på de kaldeste av vinterdagene.

 

Sjekk ut syntetplaggene våre ›

Rask oversikt

Dunjakker
Et naturlig materiale som holder deg varm, lett og ventilert.
Fordeler
+ Holder på varmen
+ Lette i vekt
+ Isolerer svært bra
Ulemper
- Ineffektive mot fuktighet
Syntetiske jakker
Et materiale laget for mer intense aktiviteter som holder deg varm og tørker raskere.
Fordeler
+ Mer resistent mot fuktighet
+ Tørker raskere
+ Effektive ved høyintensitetsaktiviteter
Ulemper  
- Veier mer enn dun

flex-down-jacket-women-taking-a-walk-austria.jpg

Hva er fylleevne?

Fylleevnen til dunklær beskrives hvor effektivt plagget er til å holde på varmen samtidig som det føles lett i vekt - med andre ord, den helhetlige kvaliteten. En høyere fylleevne resulterer i en mykere og varmere jakke - dette forekommer når dunklyngene ekspanderes fullstendig inne i plagget. Et vesentlig råd er å se etter en jakke med en rangert fylleevne på minst 550, noe som vil sikre deg både varme og komfort.

Hva er fyllvekt?

Fyllvekten til dunplagg beskriver hvor mye dun produktet inneholder. Akkurat som fylleevnen, er fyllvekten viktig når du skal holde deg varm og komfortabel i et dunplagg. Fyllvekten gir deg en indikasjon på hvor mykt eller fast et produkt er, samt hvor enkelt plagget kan komprimeres. En lett dunjakke er enklere å komprimere, mens en tyngre dunjakke er varmere.

Fillpower-chart.png

Dunisolasjonstabell

For en bedre forståelse av de ulike begrepene rundt dunklær og effekten deres på isolasjon - ta en titt på denne tabellen - hvor varmerangering er på én akse og fylleevnen er på den andre. Dette gir deg et mer visuelt innsyn i de ulike værforholdene som de ulike plaggene egner seg best for. Jo høyere fylleevne, desto varmere føles jakken.

Topp 5 isolerende plagg

Varmeste syntetiske temeratur-varmast.svg

Mongoose kolleksjonen

Mongoose Jacket er den perfekte jakken for kalde dager. Den er varm, supermyk og isolert med Hyperloft ™ syntetisk isolasjon. En PCF-fri DWR beskytter mot lett regn og flere lommer med glidelås for oppbevaring.

Mongoose Skirt er den perfekte isolasjonen for kalde dager. Bruk den som et varmende ytre lag på toppen av turbuksene. 2 håndlommer med glidelås, knappelukking med glidelås i siden.

Mongoose Shorts er den perfekte isolasjonen for kalde dager. Bruk dem som et varmende ytre lag på toppen av turbuksene eller som et isolerende mellomlag under skallbuksene. 2 håndlommer med glidelås, knappelukking med glidelås.

Sjekk ut Mongoose kolleksjonen ›

Varmeste dun temeratur-varmast.svg

Igloo Jacket
Fylleevne: 800
Fyllvekt: 292,2g i størrelse Medium (Herre)

IGLOO™ Jacket er den varmeste jakken i RevolutionRace-sortimentet, og den er fylt med deilig duninsolasjon for å holde deg varm og god på urbane eventyr eller nedover skibakken. Den store avtakbare hetten er hjelmkompatibel, alle lommene inkluderer en skipasslomme, en innerlomme, to fleecefôrede lommer til håndvarming og to brystlommer. Innfelte mansjetter holder den kalde luften ute, og dunisolasjonen holder deg varm selv på de kaldeste dagene.

Sjekk ut Igloo Jacket ›

Varmere dun temeratur-varmare.svg

Flex Down Jacket
Fylleevne: 650
Fyllvekt: 100g i størrelse Medium (Herre)

Flex Down jacket er laget i et slitesterkt 4-veis stretchmateriale som gjør den super behagelig og følger alle bevegelser under utendørs eventyr. Fylt med RDS-sertifisert dun og beskyttet med en PFC-fri DWR for vannavstøtende. Utstyrt med 3 ytterlommer med glidelås og 2 større innerlommer.

Sjekk ut Flex Down Jacket ›

Varm dun temeratur-varm.svg

Helium Down Jacket
Fylleevne: 600
Fyllvekt: 96g i størrelse Medium (Herre)

Helium Down Jacket er isolert med RDS -sertifisert dun. En lett og allsidig jakke designet for alle slags utendørs opplevelser. Den er lett å komprimere og har et utmerket forhold mellom varme og vekt.

Sjekk ut Helium Down Jacket ›

Varm syntetisk temeratur-varm.svg

Helium Puffy Jacket

Helium Puffy Jacket er superlett og komprimerbar, perfekt som jakke på egen hånd, eller som et varmende mellomlag i den kalde sesongen. Det ytre skallet har en PFC-fri DWR for å frastøte fuktighet. Du vil ikke finne en mer komfortabel og allsidig jakke.

Sjekk ut Helium Puffy Jacket ›

Vanlige spørsmål

icon-arrow-angle-right.svg  Hva er syntetisk dun?

Dun i seg selv er et naturlig materiale som finnes i underpelsen til fugler. Syntetiske materialer brukes til å replisere følelsen av dunplagg. Du kan på et vis si at syntetisk dun er et produsert materiale og at formålet er å gi bæreren av jakken eller plagget en følelse av varme og komfort, på lik linje med ekte dun, men med et par fordeler. Én av disse fordelene er fuktighetsmotstandsdyktigheten.

 

icon-arrow-angle-right.svg  Hvordan lages syntetisk isolasjon?

Syntetisk isolasjon utvikles vanligvis med sammenflettede polyesterfibre av ulike størrelser, slik at de repliserer klyngene man finner i dunplagg. Disse klyngene holder på varmen som unnslipper fra kroppen din i luftlommer, og holder deg dermed god og varm.

 

icon-arrow-angle-right.svg  Holder syntetisk isolasjon deg varm når du er våt?

En av fordelene med syntetisk isolasjon er at det holder utmerket på varmen selv om materialet blir vått. Syntetiske materialer tørker også raskere enn ekte dun. Polyester, et av de vanligste materialene brukt til produksjonen av syntetisk isolasjon, er vannbestandig. Det kan motstå noe regn, men er ikke helt vanntett å regne. For mer informasjon om de vanntette og vannbestandige plaggene våre, ta en kikk i guiden vår for vanntette plagg ›.

×