Fri frakt over 1000 NOK & 30 dagers fri retur
Svensk design og kvalitet
Vurdering på 4,6 og 620 000+ anmeldelser
My Pages icon
Cart icon
Dame
Herre
Tilbehør
Guider
Tilbud

Hva du skal ha på deg når du skal på tur i sommer

18. april 2024

Når sommersolen lokker oss ut i det fri, finnes det ikke noe bedre tidspunkt for å gå på tur og utforske naturens underverk. Men før du snører på deg turskoene, er det viktig å tenke på hva slags bekledning som holder deg komfortabel og beskyttet på turen. Bli med når vi ser nærmere på hva du må ha, hva som er viktig å ha på deg og hvilke farer som kan oppstå, slik at sommerens turopplevelser blir spektakulære.

Gjør deg klar til eventyr i i varmen

Klær av bomull

Bomull absorberer fukt. På varme dager kan restfukten i stoffet bidra til å avkjøle deg, men på kalde dager kan våt bomull få deg til å fryse. Tenk på dette når du sommerturantrekket ditt.

Klær av syntetiske materialer

Syntetiske tekstiler er lette og har god pusteevne. Polyester har har fantastiske fuktavledende egenskaper. Det fjerner effektivt fuktigheten fra kroppen din, slik at den fordamper.

Klær av ull

Ullklær er ofte forbundet med vinterbruk, men i tillegg til å holde deg varm, gjør de også at fukt fordamper effektivt, slik at du avkjøles hvis du er varm.

Fargevalg

Lyse farger reflekterer stolstrålene, mens mørke fareger absorberer dem og fungerer som er ekstra varmelag. Så ved å velge et plagg i lys farge, holder du deg mer avkjølt. Vi anbefaler å velge et hvitt, mellombrunt eller lys pastellfarget plagg.

Ventilasjonsmuligheter

Velg klær med integrerte ventilasjonsglidelåser, så kan du bestemme når du vil ha mer luftgjennomstrømming for å kjøle deg ned. Løstsittende klær bidrar også til å holde kroppstemperaturen nede, og bukser med glidelås gjør det lett å skifte fra langbukse til shorts.

Optimalt turantrekk

Ta en titt på utstyret vi tror vil gjøre sommerdagen din herlig, uansett hvilken aktivitet du skal begi deg ut på!

Topper

Når du skal velge topp til fotturer i varmt vær, er det viktig å prioritere pusteevne og fukttransporterende egenskaper.

Velg lette og luftige stoffer som polyester eller merinoull, som effektivt trekker svetten bort fra huden og sørger for rask fordampning, slik at du holder deg kjølig og tørr.

Til slutt bør du velge topper med en behagelig og løs passform som fremmer luftgjennomstrømning og bevegelsesfrihet, slik at du får optimal komfort på turer i varmt vær.

Underdeler

Når du velger bukser, shorts eller zip-off-bukser for fotturer i varmt vær, er det viktig å fokusere på pusteevne, komfort og allsidighet. Velg funksjoner som stretchstoff, og velg en komfortabel passform med justerbar linning for ekstra fleksibilitet og komfort på stien.

Shorts: Til de virkelig hete dagene da du verken er redd for insekter eller kratt, er shorts det perfekte valget å ha på seg.

Zip-off bukser: Hvis du er usikker på hva slags vær eller terreng du kan støte på, kan du velge bukser med glidelås. Hvis du fryser eller går tett innpå skarpe busjer, kar du la de avtakbare bena sitte på, og blir du varm, er det bare å åpne glidelåsen og ta dem av!

Turbukser: Velg lette og hurtigtørkende materialer som nylon- eller polyesterblandinger med gode fukttransporterende egenskaper som holder deg kjølig og tørr. Vurder alternativer med innebygd ventilasjon for å forbedre luftgjennomstrømningen og regulere temperaturen under intense fotturer.

Tilbehør og sko

Caps: En caps er en god beskyttelse mot heteslag og solforbrenning, samtidig som den holder sola unna øynene.

Halsvarmer: Om sommeren kan en halsvarmer beskytte mot solforbrenning og bidra til å avkjøle deg ved å lede fuktighet bort fra hals og nakke. Vi anbefaler å velge en lysere farge.

Sokker: Velg sokker som tørker raskt og har stor fuktavledende evne. Bomullssokker anbefales ikke på varme dager. Og det er viktig at sokkene har riktig størrelse for å unngå gnagsår. 

Fottøy: Gnagsår er ensbetydende med dårlige minner, så komfortable sko er den beste investeringen for fremtidige eventyr. Velg et par som er behagelige og vanntettte, i tilfelle en uventet regnskyll.

Pakkbart regntøy for uventede værendringer

Sommeren er fantastisk, men iblant kan den være litt uforutsigbar, og været kan skifte fra solskinn til styrtregn i løpet av minutter. Vær forberedt på alt med vår pakkbare, lette Arcade Jakke og Bukse, som også er lette å ta på.

Den lange glidelåsen nederst på buksebena gjør den lett å trekke på seg hvis det begynner å regne. Når solen er tilbake, er det bare å brette den sammen i den integrerte lommen og legge den i ryggsekken. Den tar praktisk talt ingen plass!

image

Utforsk Arcade-serien

Vårt letteste skallsett til nå

Turfarer om sommeren

Fotturer i ulendt terreng en varm sommerdag kan være både utrolig morsomt og farlig på en og samme gang hvis du ikke er på vakt. Du må være oppmerksom på solvarmen, kjenne til tegnene på dehydrering og vite hvordan du skal håndtere situasjoner som kan oppstå på tur i varmen.

Det er også en god idé å ha med seg salte snacks i tilfelle du må utlikne kroppens elektrolyttbalanse. Våre ryggsekker har drikkebeholdere og er perfekte for å foebygge dehydrering når du er ute på eventyr. Du kan også se vår veiledning for å rense vann her.

Heteslag

  • Tegnene er forvirring, kvalme og svimmelhet

  • Unngå å gå når solen står på sitt høyeste, og bruk caps som beskyttelse mot solen

  • Vann! Drikk det og bruk det til å avkjøle huden

Tegn til heteslag er intens hodepine, kvalme, forvirring, høy kroppstemperatur og svimmelhet, som oppstår hvis du blir ekstremt overopphetet. Det er viktig å få personen det gjelder (eller deg selv) til et svalt og skyggefullt sted.

Vann kjøler ned huden rfaskt, så hvis du har ekstra vann i nærheten, kan det bidra til å få ned temperaturen ved å legge en våt klut på pannen eller en våt halsvarmer rundt halsen. Å ta en dukkert i en innsjø eller elv i nærheten er også en ypperlig løsning for å avkjøle kroppen raskt.

Og husk å drikke vann så snart de akutte symptomene har avtatt. Heteslag kan forveksles med heteutmattelse. Symptomene er like, men ikke like kraftige. Ved å behandle heteutmattelse, kan man forebygge heteslag. Unngå å gå tur i timene med mest intenst solskinn, og bruk caps for å beskytte hodet og øynene mot direkte solskinn.

Mygg & flått

  • Bruk lette, tynne og langermede plagg for å beskytte eksponerte deler av kroppen

  • Bruk milde og miljøvennlige insektmidler

  • Se over kroppen din hver gang du har vært ute på tur

Mygg og andre insekter kan lett legge en demper på turgleden. Hold dem unna ved å ha på deg lysere farger, ettersom mørke og sterke farger lettere tiltrekker seg disse ubehagelige små skapningene. Det er også lurt å tildekke ankler, føtter og nakke/hals. Ved å bruke langermede (men lette, og med pusteevne) skjorter og langbukser kan du holde de små insektene unna den blottlagte huden din.

Det er selvfølgelig også en god løsning å bruke insektmidler. Det er viktig å bruke et insektmiddel som er skånsomt både mot huden og naturen. Unngå om mulig være ute når de er som mest aktive - ved solnedgang og soloppgang. Det er viktig å kontrollere om du er blitt angrepet av flått etter en dag ute, fjern dem så snart som mulig dersom de har funnet et nytt hjem på deg.

×