Søk etter kategori, produkt, aktivitet..
Sko

Vanntette og pustende klær

Våre beste regnjakker  Våre beste regnbukser

Beskyttelse mot vær og vind når du er ute er viktig. Nøkkelen til komfort i alle værforhold er vanntette og pustende yttertøy. Jakker og bukser med vanntette stoffer er første steg for å holde seg tørr, slik at du kan fokusere på å ha det gøy ute. Her hjelper vi deg med å forstå alt du trenger å vite for å plukke ut riktig jakke eller bukse for deg.

vattenpelare-cyclone-dark-turquoise-new-size.jpg

Vannsøyleoversikt icon-material-waterproof-02.svg

Vannsøyle, også kalt vannsøyletrykk, er et mål på hvor mye vanntrykk materialet tåler før det slipper vann gjennom. Vannsøylen beskriver vanntrykket i millimeter som materialet tåler, før vannet trenger inn i materialet. Tenk deg å plassere et glassrør på et plagg og fylle det med vann. Når du har fylt røret opp til 15 000 mm, det vil si 15 meter, passerer vannet gjennom materialet. Da har plagget en vannsøyle på 15 000 mm.
 
Vanntetthet (mm)
Værforhold
6 000 – 10 000 mm Tåler lett regn, moderat snø, lett trykk.
11 000 – 15 000 mm Moderat regn, gjennomsnittlig snø, lett trykk.
16 000 – 20 000 mm Kan håndtere lange turer i kraftig regn, våt snø, lett trykk.
20 000 mm + Tåler kraftig regn, våt snø, høyt trykk.

Vi tester vannsøylen til alle vanntette plagg i et laboratorium og merker dem med vannsøyle, slik at du enkelt kan få en oversikt over hvor vanntett det bestemte plagget er. Det er også et bevis for deg som kunde på at plaggets stoff har blitt testet for sin vannmotstand. Vi tester også alle plagg i naturen med virkelige værforhold ved ulike temperaturer og årstider for å sikre optimal funksjonalitet.

Pusteevne icon-material-breathable.svg

Som vannsøyler måles også pusteevne i et laboratorium. Pusteevne er et mål på materialets evne til å frigjøre kroppsfuktighet. Det måles i g/m2/24h, det vil si mengden væske, målt i gram, en kvadratmeter stoff kan frigjøre på et døgn. Laboratorietesting er en god måte å få et mål på pusteevne, men det er mer komplisert. Utetemperatur, fuktighet, aktivitet, regn og sol er faktorer som har betydning for hvor godt et plagg puster. RevolutionRace tester pusteevnen til alle vanntette plagg i virkeligheten, ute i naturen i varierende værforhold og årstider for å sikre funksjonaliteten.

Hvordan fungerer vanntette materialer som puster?  3-layers-construction-fabric.svg

Vanntette materialer som puster, er laget av et ytre materiale, en vanntett membran laminert på innsiden og ofte et tredje materiale inne i membranen for komfort. Funksjonen til det ytre materialet er å være stiltesterkt og se bra ut, det er ikke vanntett, men behandlet med DWR (Durable Water Repellent) slik at det ikke absorberer vann. RevolutionRace bruker fluorkarbonfri DWR i alle sine produkter. Membranen er den vanntette delen av stoffet og holder fuktigheten ute. Membranen har mikroskopiske små hull som holder vanndråpene ute, men som frigjør de mindre partiklene fra kroppens vanndamp. Det er disse 3 lagene som utgjør en 3-lags konstruksjon. Det finnes også produkter med 2 lag, disse mangler det indre laget og har i stedet ofte et løst hengende fôr på innsiden av plagget. For å gjøre ting enda mer komplisert, finnes det også produkter med 2,5 lag, hvor det innerste materialet erstattes av en tynn film trykt på membranen for å spare vekt.

 

Waterproof-NO.jpg

Hva er Hypershell®?  icon-material-insulation-01.svg 

Hypershell® er RevolutionRace sitt eget varemerke, en samlebetegnelse for alle materialer vi har utviklet selv. Det som skiller materialene, er begrepene som kommer under. Vi har ulike begrep på ulike materialer som alle har ulike egenskaper.  
• Hypershell® Denim: Bomullsfritt slitesterkt stoff.
• Hypershell® SS: Vannavstøtende softshell.
• Hypershell® Pro Stetch: Et slitesterkt superstetchy stoff.
Hypershell®-membran
Hypershell®-membran er tilgjengelig i tre forskjellige nivåer: Core, Performance og Pro. Vi har utstyrt hvert klesplagg fra RevolutionRace med premium Hypershell®-membran som passer til plaggets tiltenkte bruk, optimalisert for ulike aktiviteter og vær.
• Hypershell® Core 5 - 10 000 mm
• Hypershell® Performance 10 - 15 000 mm
• Hypershell® Pro 15 - 30 000 mm

Hva er DWR? icon-material-insulation-01.svg 

DWR
RevolutionRace bruker 100 % PFC-fri DWR i alle produkter.
DWR står for Durable Water Repellent. Behandlingen er ment å holde stoffet fra å holde på vann, noe som kan få stoffet til å føles tyngre, kaldere og påvirker ytelsen. Denne behandlingen får vannet til å perle seg og renne av klesplagget. Over tid kan denne behandlingen påvirkes av slitasje, smuss og kroppsvæsker, noe som kan føre til at plagget ikke lenger er vanntett.
Hvis du merker at plagget absorberer vann, anbefaler vi at du først vasker plagget, og deretter tørker det i tørketrommelen for å aktivere DWR-behandlingen på nytt. Noen ganger må du kanskje også impregnere plagget selv.
Vi anbefaler RevolutionRace PFC-free Xtreme H2O impregnerende spray

rain-hypershell-new-size.jpg

Hva er forskjellen mellom et vanntett og et vannavstøtende plagg?

Den største forskjellen mellom et vanntett plagg og et klesplagg som er vannavstøtende, er at det vanntette plagget har både en membran og en DWR, samt forseglede sømmer. Sømmer er vanligvis forseglet med en vanntett tape på innsiden av plagget. Et vannavstøtende plagg har bare et DWR-belegg (Durable Water Resistant) og mangler membran..
Hva er fordelene og ulempene ved de to forskjellige variantene?
 
Vanntette plagg
Vanntette plagg har teipede sømmer og både en vanntett membran og en vannavstøtende overflatebehandling (DWR). RevolutionRace bruker fluorkarbonfri DWR i alle plagg.
+ Fordeler  
Et helt vanntett plagg er perfekt for regnværsdager eller for vinterdager med våt snø. Et vanntett plagg holder deg helt tørr under vedvarende og kraftig regn.
- Ulemper
På grunn av at alle vanntette plagg har en membran, puster de ikke like godt. Ulike membraner slipper ut ulik mengde væske, og du kan åpne ventilasjonsglidelåser for å slippe ut kroppsfuktighet, men et plagg med vanntett membran ventilerer aldri like godt som et plagg uten membran.

Se alle vanntette plagg →
 
Vannavstøtende plagg
Vannavstøtende plagg mangler membraner, men har en vannavstøtende overflatebehandling (DWR) RevolutionRace bruker fluorkarbonfri DWR i alle sine plagg.
+ Fordeler
Et vannavstøtende plagg ventilerer ekstremt godt og er egnet for intensive aktiviteter. Ofte er et vannavstøtende plagg nok for de som ikke skal oppholde seg i regnet i flere timer i strekk.
- Ulemper  
Vannavstøtende plagg tåler bare moderat regn og ikke kraftig vedvarende regn.

Se alle vannavstøtende plagg →
Våre regnjakker er pustende

En god regnjakke trenger god ventilasjon. Selv regnjakker som puster, er derfor ofte utstyrt med ventilasjonsåpninger i armhulene. Våre regnbukser har ventilasjonsåpninger på langsiden av buksene.

Teipede sømmer for vannmotstand

Sømmene er det svake punktet på regntøy, fordi det oppstår små hull i stoffet fra nålen når plagget sys sammen, der vann kan finne veien inn. Våre vanntette plagg har teipede sømmer for å gjøre plagget vanntett.

Glidelåser som holder regnet ute

Vanntette glidelåser er et 'must' slik at at klesplagg ikke slipper inn vann. Glidelåsene på våre vanntette klessplagg er nøye utvalgt for å tåle høye vanntrykk, og er noen ganger også utstyrt med en beskyttende klaff på innsiden.

Våre regnjakker sortert fra den høyeste vannsøyle til den laveste

couple-in-typhoon-jacket-and-pants-1.jpg

Typhoon Jacket 

Vannsøyle: 20 000 mm
Pusteevne: 10 000 g/m²/24h

The Typhoon jacket er en helt vanntett og pustende 2,5-lags skalljakke. Det minimalistiske designet går ikke på kompromiss med funksjoner som sideventilasjon, håndlommer med glidelås, justerbar hette og brystlommer med glidelås. Denne lette jakken kan oppbevares i sin egen lomme, perfekt på regnværsdager.

Les mer → 

typhoon-jacket_NO.png

Whisper Jacket

Vannsøyle: 20 000 mm
Pusteevne: 10 000 g/m²/24h

Whisper Jacket er en vannavstøtende skalljakke designet for helårsbruk. Takket være FreeFlow™ ventilasjon er Whisper Jacket en behagelig skalljakke om sommeren og en effektiv alpinjakke om vinteren. Mesh-stoffet i brystlommen og ventilasjonsåpninger under armene gir eksepsjonelt god ventilasjon under intense aktiviteter. Hetten kan justeres enkelt med en hånd og livet kan enkelt justeres fra innsiden av håndlommen. Whisper Jacket har to brystlommer, en lomme på armen, og en innerlomme; alle lommene er utstyrt med vannavstøtende glidelås. Bruk den som et værbestandig ytterlag året rundt.

Les mer → 

whisper-jacket_NO.png

Cyclone Jacket

Vannsøyle: 15 000 mm
Pusteevne: 20 000 g/m²/24h

Cyclone Jacket er vanntett, vindtett og har ekstremt god ventilasjon. Denne nye 3-lagsjakken i Rescue™-serien har vår beste membran, Hypershell® Pro. I tillegg kommer den med fluorkarbonfri BIONIC-FINISH®ECO for ekstra vannmotstand. Jakken er i 4-veisstretch for optimal passform, og er fullteipet for å håndtere ekstreme værforhold.

Les mer → 


 

cyclone-jacket_NO.png

Silence Proshell Jacket 2.0

Vannsøyle: 20 000 mm
Pusteevne: 10 000 g/m²/24h

Silence Proshell jacket er en vanntett 3-lags jakke med 4-veis stretch og heltapede sømmer. De tapede sømmene og Hypershell® Pro-membranen gjør jakken vanntett. Membranen i 4-veis stretch er både lydløs og komfortabel.

Les mer → 

 

silence-proshell-jacket_NO.png

Monsoon Jacket

Vannsøyle: 10 000 mm
Pusteevne: 10 000 g/m²/24h

Monsoon Jacket er vår første lange multifunksjonsjakke – utviklet for å motstå dårlig vær uten at det går på bekostning av stilen. Monsoon Jacket har en vind- og vanntett Hypershell® Performance-membran med PFC-fri BIONIC-FINISH®ECO og to glidelåser i armhulene for optimal ventilasjon. Alle glidelåser er av typen YKK® AquaGuard, og sømmene er helteipede for å holde fukten ute.

Les mer → 

1-monsoon-jacket_NO.png

Toppliste regnjakker

Våre regnbukser sortert fra den høyeste vannsøylen til den laveste

typhoon-gif.gif

Typhoon Pants 

Vannsøyle: 20 000 mm
Pusteevne: 10 000 g/m²/24h

The Typhoon pants er lette, vanntette og pustende glidelåsbukser. Den minimalistiske designen går ikke på akkord med funksjoner som glidelåser langs hele siden, elastisk linning og håndlommer med glidelås. Typhoon-buksene er de perfekte overtrekksbuksene på regnfulle dager. De pakkes lett ned i en selvoppbevaringslomme.

Les mer → 

1-typhoon-pants_NO.png

Silence Proshell Pants 2.0

Vannsøyle: 20 000 mm
Pusteevne: 10 000 g/m²/24h

Silence Proshell pants er vanntette skallbukser laget av 3-lags stoff med 4-veis stretch. Buksene har heltapede sømmer, og Hypershell® Pro-membranen holder deg tørr i all slags vær. Ventilasjonsglidelåsene på lårene gjør buksen allsidig, og materialet med 4-veis stretch gjør den lydløs og komfortabel. Glidelåsen i benåpningen gjør at buksen passer over ski- eller turstøvler. 

Les mer → 

 

1-silence-proshell-pants_NO.png

Cyclone Rescue Pants

Vannsøyle: 15 000 mm
Pusteevne: 20 000 g/m²/24h

Cyclone Pants er vanntett, vindtett og pustende skallbukse. Med helt teipede sømmer, YKK Aquaguard glidelåser og PFC-fri Bionic finish eco, sikrer disse buksene at du holder deg tørr i ethvert terreng. Det pustende Hypershell® Pro-materialet i kombinasjon med ventilasjon langs begge lårene lar deg kjøle deg ned når du bygger opp svette. Cyclone Pants er en del av Rescue®-serien og utstyrt med RECCO®-reflekser, noe som holder deg trygg i skiløypene og ute i skogen.

Les mer → 

cyclone-pants_NO.png

Toppliste regnbukser

Ofte stilte spørsmål

icon-arrow-angle-right.svg Hva er forskjellen mellom vannbestandig, vannavstøtende og vanntett?

Vannbestandige klær er laget slik at stoffet kan motstå vann til en viss grad, men ikke fullt og helt. Det tåler lett regn eller snø.

Vannavstøtende klær er vanligvis behandlet med en hydrofobisk DWR-substans som avviser vannet slik at det ikke så raskt blir gjennomtrukket av regn. Egner seg til bruk i regnskurer.

Vanntette klær kan motstå kraftig regn i lengre perioder. Bruk disse plaggene når det er kraftig nedbør eller du skal tilbringe hele dagen i snøen.

 

icon-arrow-angle-right.svg Hvilken jakke og bukser bør jeg velge om jeg vil ha et godt allroundsett som tåler mye regn?

Hvilket sett du bør velge, avhenger av aktivitet og budsjett. 

1. Typhoon Jacket & Pants (Vannsøyle 20 000 mm/10 000g/m2/24h) 
Nedpakkbar, lett og enkel å dra over dine klær på regnfulle dager. Den minimalistiske designen sparer heller ikke på funksjonene som glidelås på siden av benene og ventilasjons muligheter under armene på jakken. Dette vanntette og pustende settet er perfekt at ta med seg overalt, da den pakkes lett ned i sin egen lomme.

2. Silence Proshell Jacket & Pants (Vannsøyle 20 000 mm/10 000g/m2/24h)
Et veldig godt basisalternativ. Det er et helt vanntett sett med teipede sømmer, ok ventilasjon og både jakke og bukse har ventilasjonsglidelåser.

3. Whisper Jacket & Pants (Vannsøyle 20 000 mm/10 000g/m2/24h) 
De er utviklet for multifunksjonalitet, og er egnet for både fotturer om sommeren og skiturer om vinteren. Både jakke og bukse er helt vanntette, har teipede sømmer og ventilerer godt.

4. Cyclone Jacket & Pants (Vannsøyle 15 000 mm/20 000g/m2/24h)
Et høypresterende skallsett som tåler røft bruk. Det tåler lange perioder med vedvarende regn samtidig som det ventilerer veldig godt. Det er helt vanntett, har teipede sømmer og ventilasjonsglidelåser på både jakke og bukse. Cyclone er et godt allroundsett som er egnet for aktiviteter på fjellet året rundt.

 

icon-arrow-angle-right.svg Hvilken jakke og bukse bør jeg velge for aktiviteter med høy intensitet med krav til vannmotstand?

Hvis du skal ut på tur i et raskt tempo eller sykle når det ikke høljregner ute, passer det ofte bedre med vannavstøtende jakke og bukse, enn en helt vanntett en. En vannavstøtende jakke uten membran ventilerer betydelig bedre enn en vanntett, men tåler fortsatt moderat regn takket være en fluorkarbonfri DWR som gjør plagget vannavvisende. På grunn av det faktum at de vannavstøtende plaggene mangler membraner, vil de begynne å lekke vann under langvarig eksponering for regn. Velg et vannavstøtende plagg for aktiviteter med høy intensitet når været er skiftende eller fint.
 
1. Trail Jacket 
Et vannavstøtende softshellsett som er egnet for aktiviteter med høy intensitet med krav til vannavvisning og veldig god ventilasjon.
 
2. Hiball Jacket & Pants
Et fleecefôret softshell. Den er egnet for vintersportaktiviteter og kjølige sommeraktiviteter med vannavvisende krav.
 
3. RVRC GP Jacket & Pants
Et veldig slitesterkt allroundsett med god ventilasjon. Hvis du vil ha det mer vannavstøtende, anbefaler vi voksing på utsatte områder som skuldre, hette, knær og bak for ekstra vannmotstand.

 

icon-arrow-angle-right.svg Hva er Hypershell®?

Hypershell® er en vanntett membran med pusteevne, den er tilgjengelig i 3 forskjellige design:

Hypershell® Core 5 000 - 10 000mm
Hypershell® Performance 10 000 - 15 000 mm
Hypershell® Pro 15 000 - 30 000mm

 

icon-arrow-angle-right.svg Hvorfor vil man ikke alltid ha en så høy vannsøyle som mulig?

Jo høyere vannsølen er, jo tyngre er plagget, noe som påvirker ventilasjonen. Hvis du planlegger en aktivitet med høy intensitet, kan et plagg med en lavere vannsøyle eller et vannavstøtende plagg uten membran gi tilstrekkelig beskyttelse mot fuktighet, men samtidig ventilere bort fuktighet raskere. Planlegg derfor i henhold til din aktivitet i kombinasjon med behovet for impregnering.

 

icon-arrow-angle-right.svg Jeg skal være aktiv, men vil fortsatt ha vannavstøting, finnes det hybridjakker?

Selvfølgelig! Hybrid Jacket holder ute lett regn, mens ventilasjonsseksjonene på baksiden og i armhulene ventilerer eksepsjonelt godt under intense aktiviteter.

Hvis du vil ha en mer vannavstøtende hybrid, anbefaler vi Hyper Jacket. En fullteipet jakke med en 15 000 mm Hypershell® membran på den øvre delen av jakken og ventilerende stretchmateriale nederst.

 

icon-arrow-angle-right.svg Jeg vil ha en allround regnjakke til daglig bruk, hva skal jeg velge?

Både våre vanntette jakker og våre vannavstøtende jakker er et godt valg for deg som ønsker beskyttelse mot regn og fuktighet. Hvis du vil være klar for kraftig regn, velger du en vanntett jakke, for eksempel Silence Proshell Jacket eller Cyclone Jacket. Hvis du ikke skal være ute i flere timer i dårlig vær, kan du klare deg med en vannavstøtende jakke, ta en titt HiBall Jacket eller Hyper jacket.

 

icon-arrow-angle-right.svg Hva betyr teipede sømmer og vanntette glidelåser? Er det nødvendig selv om plagget har en høy vannsøyle?

For at et plagg skal være helt vanntett, må sømmene forsegles, og vanligvis er sømmene forseglet med en vanntett teip på innsiden av plagget. Glidelåser må også være vanntette slik at vann ikke finner veien inn i plagget. I de fleste tilfeller er selv de beste vanntette glidelåsene ikke 100 % vanntette. Vi bruker YKK Aquaguard i våre Pro-modeller, og vi anbefaler derfor å oppbevare gjenstander som ikke tåler vann i innerlommer.

 

icon-arrow-angle-right.svg Bør jeg velge en høyere vannsøyle hvis jeg skal ut i storm?

Legg merke til at sterk vind kan påvirke trykket og dermed også hvor raskt regn trenger inn i klærne dine. Vi anbefaler derfor at du velger en høyere vannsøyle hvis du planlegger å være ute i sterk vind kombinert med regn.

Vi anbefaler:
Cyclone Jacket
Cyclone Pants

 

icon-arrow-angle-right.svg Påvirkes vannsøylen av hvor mye jeg bruker plagget?

Membranens egenskaper påvirkes ikke av bruk, men DWR må kanskje forbedres over tid. DWR-behandling kan svekkes ved bruk og vask. Vi anbefaler RevolutionRace sine egne fluorkarbonfrie DWR-impregneringer..

 

icon-arrow-angle-right.svg Jeg ønsker ikke å bli våt på baken eller knærne når jeg setter meg ned, hva skal jeg velge?

Hvis du planlegger å sette deg ned på våte overflater når du er på tur i skogen, enten på baken eller på knærne, anbefaler vi å velge bukser med minst 15 000 mm vannsøyle.

Vi anbefaler:

Typhoon Pants Vannsøyle 20k/10k
Silence Proshell Pants 2.0 Vannsøyle 20k/10k
Cyclone Pants Vannsøyle 15k/20k

 

icon-arrow-angle-right.svg Blir jakken min mindre vanntett hvis jeg bærer en ryggsekk?

Uansett om du har på deg en tung turryggsekk eller en vanlig ryggsekk, påvirker trykket på skuldrene hvor lett vann trenger inn i materialet. Velg derfor en jakke med høy vannsøyle hvis du skal bære en ryggsekk.

×