Søk etter kategori, produkt, aktivitet..
Teens
Nyheter
Bestsellers
Tilbehør
Bagger
Sko

Beskyttelse mot vær og vind når du er ute er viktig. Nøkkelen til komfort i alle værforhold er vanntette og pustende yttertøy. Jakker og bukser med vanntette stoffer er første steg for å holde seg tørr, slik at du kan fokusere på å ha det gøy ute. Her hjelper vi deg med å forstå alt du trenger å vite for å plukke ut riktig jakke eller bukse for deg.

Vattenpelare-overview.jpg

Vannsøyleoversikt icon-material-waterproof-02.svg

Vannsøyle, også kalt vannsøyletrykk, er et mål på hvor mye vanntrykk materialet tåler før det slipper vann gjennom. Vannsøylen beskriver vanntrykket i millimeter som materialet tåler, før vannet trenger inn i materialet. Tenk deg å plassere et glassrør på et plagg og fylle det med vann. Når du har fylt røret opp til 15 000 mm, det vil si 15 meter, passerer vannet gjennom materialet. Da har plagget en vannsøyle på 15 000 mm.
 
Vanntetthet (mm)
Værforhold
6 000 – 10 000 mm Tåler lett regn, moderat snø, lett trykk.
11 000 – 15 000 mm Moderat regn, gjennomsnittlig snø, lett trykk.
16 000 – 20 000 mm Kan håndtere lange turer i kraftig regn, våt snø, lett trykk.
20 000 mm + Tåler kraftig regn, våt snø, høyt trykk.

Vi tester vannsøylen til alle vanntette plagg i et laboratorium og merker dem med vannsøyle, slik at du enkelt kan få en oversikt over hvor vanntett det bestemte plagget er. Det er også et bevis for deg som kunde på at plaggets stoff har blitt testet for sin vannmotstand. Vi tester også alle plagg i naturen med virkelige værforhold ved ulike temperaturer og årstider for å sikre optimal funksjonalitet.

Pusteevne icon-material-breathable.svg

Som vannsøyler måles også pusteevne i et laboratorium. Pusteevne er et mål på materialets evne til å frigjøre kroppsfuktighet. Det måles i g/m2/24h, det vil si mengden væske, målt i gram, en kvadratmeter stoff kan frigjøre på et døgn. Laboratorietesting er en god måte å få et mål på pusteevne, men det er mer komplisert. Utetemperatur, fuktighet, aktivitet, regn og sol er faktorer som har betydning for hvor godt et plagg puster. RevolutionRace tester pusteevnen til alle vanntette plagg i virkeligheten, ute i naturen i varierende værforhold og årstider for å sikre funksjonaliteten.

Hvordan fungerer vanntette materialer som puster?  3-layers-construction-fabric.svg

Vanntette materialer som puster, er laget av et ytre materiale, en vanntett membran laminert på innsiden og ofte et tredje materiale inne i membranen for komfort. Funksjonen til det ytre materialet er å være stiltesterkt og se bra ut, det er ikke vanntett, men behandlet med DWR (Durable Water Repellent) slik at det ikke absorberer vann. RevolutionRace bruker fluorkarbonfri DWR i alle sine produkter. Membranen er den vanntette delen av stoffet og holder fuktigheten ute. Membranen har mikroskopiske små hull som holder vanndråpene ute, men som frigjør de mindre partiklene fra kroppens vanndamp. Det er disse 3 lagene som utgjør en 3-lags konstruksjon. Det finnes også produkter med 2 lag, disse mangler det indre laget og har i stedet ofte et løst hengende fôr på innsiden av plagget. For å gjøre ting enda mer komplisert, finnes det også produkter med 2,5 lag, hvor det innerste materialet erstattes av en tynn film trykt på membranen for å spare vekt.

 

Waterproof-NO.jpg

Hva er Hypershell®?  icon-material-insulation-01.svg 

Hypershell® er RevolutionRace sitt eget varemerke, en samlebetegnelse for alle materialer vi har utviklet selv. Det som skiller materialene, er begrepene som kommer under. Vi har ulike begrep på ulike materialer som alle har ulike egenskaper.  
• Hypershell® Denim: Bomullsfritt slitesterkt stoff.
• Hypershell® SS: Vannavstøtende softshell.
• Hypershell® Pro Stetch: Et slitesterkt superstetchy stoff.
Hypershell®-membran
Hypershell®-membran er tilgjengelig i tre forskjellige nivåer: Core, Performance og Pro. Vi har utstyrt hvert klesplagg fra RevolutionRace med premium Hypershell®-membran som passer til plaggets tiltenkte bruk, optimalisert for ulike aktiviteter og vær.
• Hypershell® Core 5 - 10 000 mm
• Hypershell® Performance 10 - 15 000 mm
• Hypershell® Pro 15 - 30 000 mm

Hva er DWR? icon-material-insulation-01.svg 

DWR
RevolutionRace bruker 100 % PFC-fri DWR i alle produkter.
DWR står for Durable Water Repellent. Behandlingen er ment å holde stoffet fra å holde på vann, noe som kan få stoffet til å føles tyngre, kaldere og påvirker ytelsen. Denne behandlingen får vannet til å perle seg og renne av klesplagget. Over tid kan denne behandlingen påvirkes av slitasje, smuss og kroppsvæsker, noe som kan føre til at plagget ikke lenger er vanntett.
Hvis du merker at plagget absorberer vann, anbefaler vi at du først vasker plagget, og deretter tørker det i tørketrommelen for å aktivere DWR-behandlingen på nytt. Noen ganger må du kanskje også impregnere plagget selv.
Vi anbefaler RevolutionRace PFC-free Xtreme H2O impregnerende spray

rain-hypershell-new-size.jpg

Hva er forskjellen mellom et vanntett og et vannavstøtende plagg?

Den største forskjellen mellom et vanntett plagg og et klesplagg som er vannavstøtende, er at det vanntette plagget har både en membran og en DWR, samt forseglede sømmer. Sømmer er vanligvis forseglet med en vanntett tape på innsiden av plagget. Et vannavstøtende plagg har bare et DWR-belegg (Durable Water Resistant) og mangler membran..
Hva er fordelene og ulempene ved de to forskjellige variantene?
 
Vanntette plagg
Vanntette plagg har teipede sømmer og både en vanntett membran og en vannavstøtende overflatebehandling (DWR). RevolutionRace bruker fluorkarbonfri DWR i alle plagg.
+ Fordeler  
Et helt vanntett plagg er perfekt for regnværsdager eller for vinterdager med våt snø. Et vanntett plagg holder deg helt tørr under vedvarende og kraftig regn.
- Ulemper
På grunn av at alle vanntette plagg har en membran, puster de ikke like godt. Ulike membraner slipper ut ulik mengde væske, og du kan åpne ventilasjonsglidelåser for å slippe ut kroppsfuktighet, men et plagg med vanntett membran ventilerer aldri like godt som et plagg uten membran.

Se alle vanntette plagg →
 
Vannavstøtende plagg
Vannavstøtende plagg mangler membraner, men har en vannavstøtende overflatebehandling (DWR) RevolutionRace bruker fluorkarbonfri DWR i alle sine plagg.
+ Fordeler
Et vannavstøtende plagg ventilerer ekstremt godt og er egnet for intensive aktiviteter. Ofte er et vannavstøtende plagg nok for de som ikke skal oppholde seg i regnet i flere timer i strekk.
- Ulemper  
Vannavstøtende plagg tåler bare moderat regn og ikke kraftig vedvarende regn.

Se alle vannavstøtende plagg →
Våre regnjakker er pustende

En god regnjakke trenger god ventilasjon. Selv regnjakker som puster, er derfor ofte utstyrt med ventilasjonsåpninger i armhulene. Våre regnbukser har ventilasjonsåpninger på langsiden av buksene.

Teipede sømmer for vannmotstand

Sømmene er det svake punktet på regntøy, fordi det oppstår små hull i stoffet fra nålen når plagget sys sammen, der vann kan finne veien inn. Våre vanntette plagg har teipede sømmer for å gjøre plagget vanntett.

Glidelåser som holder regnet ute

Vanntette glidelåser er et 'must' slik at at klesplagg ikke slipper inn vann. Glidelåsene på våre vanntette klessplagg er nøye utvalgt for å tåle høye vanntrykk, og er noen ganger også utstyrt med en beskyttende klaff på innsiden.

Våre regnjakker sortert fra den høyeste vannsøyle til den laveste

Toppliste regnjakker

Våre regnbukser sortert fra den høyeste vannsøylen til den laveste

Toppliste regnbukser

Ofte stilte spørsmål

Hva er forskjellen mellom vannbestandig, vannavstøtende og vanntett?

Hvilken jakke og bukser bør jeg velge om jeg vil ha et godt allroundsett som tåler mye regn?

Hvilken jakke og bukse bør jeg velge for aktiviteter med høy intensitet med krav til vannmotstand?

Hva er Hypershell®?

Hvorfor vil man ikke alltid ha en så høy vannsøyle som mulig?

Jeg skal være aktiv, men vil fortsatt ha vannavstøting, finnes det hybridjakker?

Jeg vil ha en allround regnjakke til daglig bruk, hva skal jeg velge?

Hva betyr teipede sømmer og vanntette glidelåser? Er det nødvendig selv om plagget har en høy vannsøyle?

Bør jeg velge en høyere vannsøyle hvis jeg skal ut i storm?

Påvirkes vannsøylen av hvor mye jeg bruker plagget?

Jeg ønsker ikke å bli våt på baken eller knærne når jeg setter meg ned, hva skal jeg velge?

Blir jakken min mindre vanntett hvis jeg bærer en ryggsekk?

×