Fri frakt over 1000 NOK & 30 dagers fri retur
Svensk design og kvalitet
Vurdering på 4,6 og 520 000+ anmeldelser
Søk etter kategori, produkt, aktivitet..
Cart icon
Dame
Herre
Tilbehør
Tilbud
Guider
image

Beskyttelse mot vær og vind når du er ute er viktig. Nøkkelen til komfort i alle værforhold er vanntette og pustende yttertøy. Jakker og bukser med vanntette stoffer er første steg for å holde seg tørr, slik at du kan fokusere på å ha det gøy ute. Her hjelper vi deg med å forstå alt du trenger å vite for å plukke ut riktig jakke eller bukse for deg.

image

Vannsøyleoversikt icon-material-waterproof-02.svg

Vannsøyle, også kalt vannsøyletrykk, er et mål på hvor mye vanntrykk materialet tåler før det slipper vann gjennom. Vannsøylen beskriver vanntrykket i millimeter som materialet tåler, før vannet trenger inn i materialet. Tenk deg å plassere et glassrør på et plagg og fylle det med vann. Når du har fylt røret opp til 15 000 mm, det vil si 15 meter, passerer vannet gjennom materialet. Da har plagget en vannsøyle på 15 000 mm.
 
Vanntetthet (mm)
Værforhold
6 000 – 10 000 mm Tåler lett regn, moderat snø, lett trykk.
11 000 – 15 000 mm Moderat regn, gjennomsnittlig snø, lett trykk.
16 000 – 20 000 mm Kan håndtere lange turer i kraftig regn, våt snø, lett trykk.
20 000 mm + Tåler kraftig regn, våt snø, høyt trykk.

Vi tester vannsøylen til alle vanntette plagg i et laboratorium og merker dem med vannsøyle, slik at du enkelt kan få en oversikt over hvor vanntett det bestemte plagget er. Det er også et bevis for deg som kunde på at plaggets stoff har blitt testet for sin vannmotstand. Vi tester også alle plagg i naturen med virkelige værforhold ved ulike temperaturer og årstider for å sikre optimal funksjonalitet.

Pusteevne icon-material-breathable.svg

Som vannsøyler måles også pusteevne i et laboratorium. Pusteevne er et mål på materialets evne til å frigjøre kroppsfuktighet. Det måles i g/m2/24h, det vil si mengden væske, målt i gram, en kvadratmeter stoff kan frigjøre på et døgn. Laboratorietesting er en god måte å få et mål på pusteevne, men det er mer komplisert. Utetemperatur, fuktighet, aktivitet, regn og sol er faktorer som har betydning for hvor godt et plagg puster. RevolutionRace tester pusteevnen til alle vanntette plagg i virkeligheten, ute i naturen i varierende værforhold og årstider for å sikre funksjonaliteten.

Hvordan fungerer vanntette materialer som puster?  3-layers-construction-fabric.svg

Vanntette materialer som puster, er laget av et ytre materiale, en vanntett membran laminert på innsiden og ofte et tredje materiale inne i membranen for komfort. Funksjonen til det ytre materialet er å være stiltesterkt og se bra ut, det er ikke vanntett, men behandlet med DWR (Durable Water Repellent) slik at det ikke absorberer vann. RevolutionRace bruker fluorkarbonfri DWR i alle sine produkter. Membranen er den vanntette delen av stoffet og holder fuktigheten ute. Membranen har mikroskopiske små hull som holder vanndråpene ute, men som frigjør de mindre partiklene fra kroppens vanndamp. Det er disse 3 lagene som utgjør en 3-lags konstruksjon. Det finnes også produkter med 2 lag, disse mangler det indre laget og har i stedet ofte et løst hengende fôr på innsiden av plagget. For å gjøre ting enda mer komplisert, finnes det også produkter med 2,5 lag, hvor det innerste materialet erstattes av en tynn film trykt på membranen for å spare vekt.

 

Waterproof-NO.jpg

Hva er Hypershell®?  icon-material-insulation-01.svg 

Hypershell® er RevolutionRace sitt eget varemerke, en samlebetegnelse for alle materialer vi har utviklet selv. Det som skiller materialene, er begrepene som kommer under. Vi har ulike begrep på ulike materialer som alle har ulike egenskaper.  
• Hypershell® Denim: Bomullsfritt slitesterkt stoff.
• Hypershell® SS: Vannavstøtende softshell.
• Hypershell® Pro Stetch: Et slitesterkt superstetchy stoff.
 
Hypershell®-membran
Hypershell®-membran er tilgjengelig i tre forskjellige nivåer: Core, Performance og Pro. Vi har utstyrt hvert klesplagg fra RevolutionRace med premium Hypershell®-membran som passer til plaggets tiltenkte bruk, optimalisert for ulike aktiviteter og vær.
• Hypershell® Core 5 - 10 000 mm
• Hypershell® Performance 10 - 15 000 mm
• Hypershell® Pro 15 - 30 000 mm

Hva er DWR? icon-material-insulation-01.svg 

DWR
RevolutionRace bruker 100 % PFC-fri DWR i alle produkter.
DWR er en forkortelse for Durable Water Repellent (varig vannbestandighet). Behandlingen skal forhindre at stoffet blir mettet med vann, slik at det ikke føles tungt og kaldt som igjen har en innvirkning på stoffets ytelse. DWR får vann til å danne vannperler slik at de ruller av stoffet. Over tid kan denne behandlingen bli negativt utsatt for slitasje, smuss og kroppsvæsker, det vil føre til at plaggets pusteevne forringes. I så fall kan du oppleve at innsiden av plagget blir fuktig under intense aktiviteter.
Hvis du merker at plagget absorberer vann, anbefaler vi at du først vasker plagget, og deretter tørker det i tørketrommelen for å aktivere DWR-behandlingen på nytt. Noen ganger må du kanskje også impregnere plagget selv.
Vi anbefaler RevolutionRace PFC-free Xtreme H2O impregnerende spray
image

Hva er forskjellen mellom et vanntett og et vannavstøtende plagg?

Den største forskjellen mellom et vanntett plagg og et klesplagg som er vannavstøtende, er at det vanntette plagget har både en membran og en DWR, samt forseglede sømmer. Sømmer er vanligvis forseglet med en vanntett tape på innsiden av plagget. Et vannavstøtende plagg har bare et DWR-belegg (Durable Water Resistant) og mangler membran..
Hva er fordelene og ulempene ved de to forskjellige variantene?
 
Vanntette plagg
Vanntette plagg har teipede sømmer og både en vanntett membran og en vannavstøtende overflatebehandling (DWR). RevolutionRace bruker fluorkarbonfri DWR i alle plagg.
+ Fordeler  
Et helt vanntett plagg er perfekt for regnværsdager eller for vinterdager med våt snø. Et vanntett plagg holder deg helt tørr under vedvarende og kraftig regn.
- Ulemper
På grunn av at alle vanntette plagg har en membran, puster de ikke like godt. Ulike membraner slipper ut ulik mengde væske, og du kan åpne ventilasjonsglidelåser for å slippe ut kroppsfuktighet, men et plagg med vanntett membran ventilerer aldri like godt som et plagg uten membran.

Se alle vanntette plagg →
 
Vannavstøtende plagg
Vannavstøtende plagg mangler membraner, men har en vannavstøtende overflatebehandling (DWR) RevolutionRace bruker fluorkarbonfri DWR i alle sine plagg.
+ Fordeler
Et vannavstøtende plagg ventilerer ekstremt godt og er egnet for intensive aktiviteter. Ofte er et vannavstøtende plagg nok for de som ikke skal oppholde seg i regnet i flere timer i strekk.
- Ulemper  
Vannavstøtende plagg tåler bare moderat regn og ikke kraftig vedvarende regn.

Se alle vannavstøtende plagg →
image
Våre regnjakker er pustende

En god regnjakke trenger god ventilasjon. Selv regnjakker som puster, er derfor ofte utstyrt med ventilasjonsåpninger i armhulene. Våre regnbukser har ventilasjonsåpninger på langsiden av buksene.

image
Teipede sømmer for vannmotstand

Sømmene er det svake punktet på regntøy, fordi det oppstår små hull i stoffet fra nålen når plagget sys sammen, der vann kan finne veien inn. Våre vanntette plagg har teipede sømmer for å gjøre plagget vanntett.

image
Glidelåser som holder regnet ute

Vanntette glidelåser er et 'must' slik at at klesplagg ikke slipper inn vann. Glidelåsene på våre vanntette klessplagg er nøye utvalgt for å tåle høye vanntrykk, og er noen ganger også utstyrt med en beskyttende klaff på innsiden.

Våre regnjakker sortert fra den høyeste vannsøyle til den laveste

Aphex Pro Jacket

Vannsøyle: 30 000 mm

Pusteevne: 10 000 g/m²/24h

Vår mest robuste skalljakke - spesialdesignet for å tåle ekstreme friluftsforhold. - Vanntett Hypershell® Pro-membran - Fullstendig teipede sømmer - Forsterket på utsatte steder - DWR-behandlet for å være ekstra vannavstøtende - Hjelmkompatibel hette - Heiskortlomme Redningsfunksjoner - Innebygd Recco®-reflektor Aphex Pro Jacket er vår mest robuste skalljakke som er designet for ekstreme forhold. Den er laget med vår fullstendig vann- og vindtette membran, Hypershell® Pro, og har utmerket ventilasjon og et slitesterkt skallstoff. Alt av kanter og detaljer er valgt for å tåle de mest røffe værforholdene, alle glidelåser er YKK® Vislon/Aquaguard og utsatte områder er forsterket. Jakken er utstyrt med en Recco®-reflektor for søkbarhet i nødstilfeller, ventilasjon i sidene og en hjelmkompatibel hette. Den er justerbar med snøring nederst og med borrelås på mansjettene slik at du får en perfekt passform. Aphex Pro er en utrolig allsidig skalljakke som kan brukes til ekspedisjoner hele året eller som en teknisk alpin-skalljakke om vinteren.
Les mer ›
Aphex Pro Jacket
breathable
Pusteevne 4/5
Under normal til høyintensiv aktivitet
windproof
Vindtetthet 5/5
Tåler storm
durable
Slitestyrke 4/5
Normal til høy slitestyrke

Cyclone Rescue Jacket 2.0

Vannsøyle: 20 000 mm

Pusteevne: 20 000 g/m²/24h

En vanntett skalljakke med svært høy pusteevne som er designet for å kunne takle alt slags vær. - Vanntett Hypershell® Pro-membran - 4-veis stretchpaneler - Ventilasjon under armene med glidelås - Hjelmkompatibel hette - Justerbar krage - Justerbare mansjetter med borrelås - Justerbar snor i falden - DWR-beskyttet mot smuss og vannavstøtende Oppdaterte 2.0-funksjoner - Heiskortlomme - Dypere håndlommer - Optimalisert krage - Oppdatert passform Redningsfunksjoner - Innebygd Recco®-reflektor Cyclone Rescue Jacket er en vann- og vindtett 3-lags skalljakke med svært høy pusteevne. Med fullstendig teipede sømmer, vannavstøtende glidelåser, DWR-behandling og den avanserte Hypershell® Pro-membranen, er denne jakken designet for ekstreme værforhold. Det elastiske 4-veis stoffet gir deg god bevegelsesfrihet, og den justerbare ermeåpningen og nederste kanten sørger for en behagelig passform. Den innebygde Recco®-reflektoren gjør det enkelt å søke etter deg i nødstilfeller. Cyclone Rescue er også utstyrt med 2-veis ventilasjonsglidelåser under armene slik at du raskt kan avkjøle deg under intense aktiviteter. Den hjelmkompatible hetten, justerbare CollarOpt™ stormkragen foran og heiskortlommen gjør denne skalljakken til det opplagte valget for bruk på fjellet året rundt.
Les mer ›
Cyclone Rescue Jacket 2.0
breathable
Pusteevne 5/5
Ved aktivitet med høy intensitet
windproof
Vindtetthet 5/5
Tåler storm
durable
Slitestyrke 4/5
Normal til høy slitestyrke

Whisper Jacket

Vannsøyle: 20 000 mm

Pusteevne: 10 000 g/m²/24h

Stille som en mus - den vanntette skalljakken vil bli din favoritt på regnfulle, fremtidige eventyr. - Vanntett Hypershell® Pro-membran - Fullstendig teipede sømmer - Glidelåsventilering under armene - 4-veis stretchpaneler - Hjelmkompatibel hette - Heiskortlommer - DWR-beskyttet for å være smuss- og vannavstøtende Whisper Jacket er en 3-lags skalljakke med fullstendig teipede sømmer og en vanntett Hypershell® Pro-membran som gir deg en fullstendig tørr friluftsopplevelse. Den har en hette som passer til hjelm, flere oppbevaringslommer, inkludert en heiskortlomme og en innerlomme med glidelås. De 4-veis panelene gjør den lydløs og myk og DWR-behandlingen gjør den ekstra vannavstøtende. To-veis ventilerende glidelåser under armene og ventilerende mesh på brystlommene gir deg optimal ventilasjon under intense aktiviteter. Den har justerbar snøring nederst og justerbare mansjetter som gir deg en perfekt passform.
Les mer ›
Whisper Jacket
breathable
Pusteevne 4/5
Under normal til høyintensiv aktivitet
windproof
Vindtetthet 5/5
Tåler storm
durable
Slitestyrke 4/5
Normal til høy slitestyrke

Typhoon Jacket

Vannsøyle: 20 000 mm

Pusteevne: 10 000 g/m²/24h

Typhoon Jacket er en helt vanntett og pustende 2,5-lags skalljakke. Den minimalistiske designen går ikke på bekostning av funksjoner som ventilasjonsglidelåser under ermene, håndlommer med glidelås, justerbar hette og brystlomme med glidelås. Denne lette jakken kan oppbevares i sin egen lomme, perfekt på regnværsdager.
Les mer ›
Typhoon  Jacket
breathable
Pusteevne 4/5
Under normal til høyintensiv aktivitet
windproof
Vindtetthet 4/5
Tåler kraftig vindstyrke
durable
Slitestyrke 3/5
Normal slitestyrke

Silence Proshell Jacket

Vannsøyle: 20 000 mm

Pusteevne: 10 000 g/m²/24h

Dette er din ultimate lydløse følgesvenn under tordenvær - med en vanntett membran og 4-veis stretch for komfort. - 3-lags skalljakke - Fullstendig teipede sømmer - Vanntett Hypershell® Pro-membran - 2-veis glidelåsventilering under armene - DWR-behandlet for å være ekstra vannavstøtende Silence Proshell Jacket er en 3-lags skalljakke med fullstendig teipede sømmer og en vanntett Hypershell® Pro-membran som gir deg total beskyttelse mot regn og fuktighet. Med 4-veis stretch er denne jakken designet for å gi deg maksimal komfort og lydløshet. Den har 2-veis ventilasjonsglidelåser under armene som ventilerer og gir deg utrolig god komfort. Den har flere smarte lommer slik at du kan oppbevare verdisakene dine trygt, og en DWR-overflate med forbedret vannavstøtende evne. Silence Proshell Jacket har også justerbare mansjetter, hette og kan nederst slik at du kan tilpasse passformen for maksimal komfort.
Les mer ›
Silence Proshell Jacket
breathable
Pusteevne 4/5
Under normal til høyintensiv aktivitet
windproof
Vindtetthet 4/5
Tåler kraftig vindstyrke
durable
Slitestyrke 4/5
Normal til høy slitestyrke

Monsoon Jacket

Vannsøyle: 10 000 mm

Pusteevne: 10 000 g/m²/24h

Dette er en lang skalljakke med svært god passform som vintergarderoben din alltid har lengtet etter! - 2-lags skalljakke - Vanntett Hypershell® Performance-membran - Fullstendig teipede sømmer - Ventilasjon under armene med glidelås - Snøring i midjen - 8 lommer - Hjelmkompatibel hette - DWR-behandlet for å være ekstra vannavstøtende Monsoon Jacket er en lang 2-lags skalljakke som er utviklet for å tåle dårlig vær uten at det går på bekostning av stilen. Den har en vanntett Hypershell® Performance-membran, fullstendig teipede sømmer, YKK® AquaGuard-glidelåser og en DWR-overflate slik at fuktighet holder seg ute. Den hjelmkompatible hetten er justerbar på to måter og har en forsterket brem. Ventilasjon med glidelås i armhulene kjøler deg ned under intense aktiviteter. Her får du ikke mindre enn åtte smarte lommer, inkludert tre innerlommer, slik at du har alle personlige eiendeler trygt oppbevart under alle friluftseventyr. Monsoon er en allsidig jakke som er ideell for friluftsaktiviteter i variert vær og kan brukes som et frittstående ytterplagg eller over et isolerende lag på kalde dager.
Les mer ›
Monsoon Jacket
breathable
Pusteevne 4/5
Under normal til høyintensiv aktivitet
windproof
Vindtetthet 5/5
Tåler storm
durable
Slitestyrke 4/5
Normal til høy slitestyrke

Toppliste regnjakker

Våre regnbukser sortert fra den høyeste vannsøylen til den laveste

Aphex Pro Pants

Vannsøyle: 30 000 mm

Pusteevne: 10 000 g/m²/24h

Vår mest robuste skallbukse - spesialdesignet for å tåle ekstreme friluftsforhold. - Vanntett Hypershell® Pro-membran - Fullstendig teipede sømmer - Forsterket på utsatte steder - DWR-behandlet for å være ekstra vannavstøtende - Glidelåsventilering på lårene - Justerbart liv med borrelås - Bøyde knær - Ankelglidelås med kile Redningsfunksjoner - Innebygd Recco®-reflektor Aphex Pro Pants er vår mest robuste skallbukse som er designet for ekstreme forhold. Den er laget med vår fullstendig vann- og vindtette membran, Hypershell® Pro, og har utmerket ventilasjon og et slitesterkt skallstoff. Alt av kanter og detaljer er valgt for å tåle de mest røffe værforholdene, alle glidelåser er YKK® Vislon/Aquaguard og utsatte områder er forsterket. Buksen er utstyrt med lårventilering med glidelås og Recco®-reflektorer for søkbarhet i nødstilfeller. Den nedre delen av bena kan utvides med glidelåser for optimal passform over ski- og fottursko og du kan justere livet med borrelås. Aphex Pro er en utrolig allsidig skallbukse som kan brukes til ekspedisjoner hele året eller som en teknisk alpin-skallbukse om vinteren.
Les mer ›
Aphex Pro Pants
breathable
Pusteevne 4/5
Under normal til høyintensiv aktivitet
windproof
Vindtetthet 5/5
Tåler storm
durable
Slitestyrke 4/5
Normal til høy slitestyrke

Typhoon Pants

Vannsøyle: 20 000 mm

Pusteevne: 10 000 g/m²/24h

Typhoon Pants er lette, vanntette og pustende glidelåsbukser. Den minimalistiske designen går ikke på akkord med funksjoner som glidelåser langs hele siden, elastisk linning og håndlommer med glidelås. Typhoon-buksene er de perfekte overtrekksbuksene på regnfulle dager. De pakkes lett ned i en selvoppbevaringslomme.
Les mer ›
Typhoon Pants
breathable
Pusteevne 4/5
Under normal til høyintensiv aktivitet
windproof
Vindtetthet 4/5
Tåler kraftig vindstyrke
durable
Slitestyrke 3/5
Normal slitestyrke

Silence Proshell Pants

Vannsøyle: 20 000 mm

Pusteevne: 10 000 g/m²/24h

Dette er din ultimate lydløse følgesvenn under tordenvær - med en vanntett membran og 4-veis stretch for komfort. - 3-lags skallbukse - Fullstendig teipede sømmer - Vanntett Hypershell® Pro-membran - Ventilasjon på lårene med glidelås - Ankelglidelås med kile - Justerbart liv med borrelås - Bøyde knær - DWR-behandlet for å være ekstra vannavstøtende Silence Proshell Pants er en 3-lags skallbukse med fullstendig teipede sømmer og en vanntett Hypershell® Pro-membran som gir deg total beskyttelse mot regn og fuktighet. Med 4-veis stretch er denne buksen designet for å gi deg maksimal komfort og lydløshet. Den har 2-veis ventilasjonsglidelåser på lårene som ventilerer og gir deg utrolig god komfort. De har bøyde knær og justerbart liv med borrelås for maksimal komfort, og er DWR-behandlet med forbedret vannavstøtende evne. Den nedre delen av bena kan utvides med glidelåser for optimal passform over ski- og fottursko.
Les mer ›
Silence Proshell Pants
breathable
Pusteevne 4/5
Under normal til høyintensiv aktivitet
windproof
Vindtetthet 4/5
Tåler kraftig vindstyrke
insulation
Isoleringsevne 3/5
0 til +10 grader
durable
Slitestyrke 4/5
Normal til høy slitestyrke

Cyclone Rescue Pants

Vannsøyle: 20 000 mm

Pusteevne: 20 000 g/m²/24h

En vanntett skallbukse med svært høy pusteevne som er designet for å kunne takle alt slags vær. - Vanntett Hypershell® Pro-membran - 4-veis stretchpaneler - Ventilasjon på låret med glidelås - Forsterket nederst på benet - Ankelglidelås med kile - Justerbart liv med borrelås - Bøyde knær - DWR-beskyttet mot smuss og vannavstøtende Redningsfunksjoner - Innebygde Recco®-reflektorer Cyclone Rescue Pants er en vann- og vindtett 3-lags skallbukse med svært høy pusteevne. Med fullstendig teipede sømmer, vannavstøtende glidelåser, DWR-behandling og den avanserte Hypershell® Pro-membranen, er denne buksen designet for å holde deg tørr i all slags vær. Ventilasjonsglidelåser på lårene gjør det mulig å avkjøle seg under intense aktiviteter, og fleecefôrede lommer gir deg ekstra komfort. Den innebygde Recco®-reflektoren gjør det enkelt å søke etter deg i nødstilfeller. Forsterkningene nederst på bena kan åpnes med glidelåser og er optimaliserte slik at de passer over skistøvler om vinteren og fottursko om sommeren. De bøyde knærne og justerbare livet med borrelås gir deg en god tilpasset passform. Totalt sett er Cyclone Rescue skallbukser med høy ytelse som er perfekte for uneder alle typer eventyr og værforhold.
Les mer ›
Cyclone Rescue Pants
breathable
Pusteevne 5/5
Ved aktivitet med høy intensitet
windproof
Vindtetthet 5/5
Tåler storm
durable
Slitestyrke 4/5
Normal til høy slitestyrke

Toppliste regnbukser

Ofte stilte spørsmål

Hva er forskjellen mellom vannbestandig, vannavstøtende og vanntett?

Hvilken jakke og bukser bør jeg velge om jeg vil ha et godt allroundsett som tåler mye regn?

Hvilken jakke og bukse bør jeg velge for aktiviteter med høy intensitet med krav til vannmotstand?

Hva er Hypershell®?

Hvorfor vil man ikke alltid ha en så høy vannsøyle som mulig?

Jeg skal være aktiv, men vil fortsatt ha vannavstøting, finnes det hybridjakker?

Jeg vil ha en allround regnjakke til daglig bruk, hva skal jeg velge?

Hva betyr teipede sømmer og vanntette glidelåser? Er det nødvendig selv om plagget har en høy vannsøyle?

Bør jeg velge en høyere vannsøyle hvis jeg skal ut i storm?

Påvirkes vannsøylen av hvor mye jeg bruker plagget?

Jeg ønsker ikke å bli våt på baken eller knærne når jeg setter meg ned, hva skal jeg velge?

Blir jakken min mindre vanntett hvis jeg bærer en ryggsekk?

×